Poul Jensen
(1509-1572)
Anna Ebbesdatter
(-1550)
Jens Povlsen
(1540-1592)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
Magdalene Ahrentsdatter Falencamp

Jens Povlsen

  • Født: 1540
  • Ægteskab: Magdalene Ahrentsdatter Falencamp
  • Død: 1592, Kolding i en alder af 52 år
Billede

punkttegn  Generelle notater:

I den lille middelalderlige by kom Jens Poulsen til at indtage en ret betydelig stilling som både rådmand og tolder. Da byens råd før enevælden udelukkende valgtes indenfor købmændenes rækker, må han ligesom sin far have været handelsmand.
Værdigheden, der fulgte med at være medlem af byens råd, var tegn på stor anseelse. Rådets virksomhedsområde var stort, og medførte bl.a. dommervirksomhed, at kalde sognepræster og skolemestre, samt at forestå ligningsvæsenet.
Det var da også almindeligt på den tid, at byens tolder blev udpeget blandt rådets 8 medlemmer, og det blev altså også Jens Poulsen til del.
Af et kongeligt brev af 19/2 1592 ses det, at tolder Jens Poulsen er kommet i restance til kongen, som han ikke kan gøre rede for. Det blev så befalet lensmanden Caspar Markdanner at oppebære øksnetolden i Kolding (Kancelliets brevbøger).
Hvad enten det nu var med eller uden egen skyld, at tolderen ikke kunne gøre rede for sig overfor kongen, så var Jens Poulsens hverv som tolder slut., og han døde kort efter.
Hans hustru døde i 1602 og blev hensat i familiebegravelsen i Kolding kirke.

Kom uforskyldt i restance til kongen. Hans afløser i embedet som tolder blev borgmester Anker Mogensen, idet det var almindeligt brugt, at tolderne tillige var borgmestre eller rådmænd.

I 1583 brændte en del af byen.
De huse, det gik ud over, var bl.a. et tilhørende, som tilhørte Bernt Falencamp, en vestfalsk kræmmer, der havde slået sig ned i Kolding

Billede

punkttegn  Begivenheder i hans liv:

• Beskæftigelse: Rådmand, tolder.

• Nationalitet.


Billede

Jens blev gift med Magdalene Ahrentsdatter Falencamp, datter af Ahrent Falencamp og Ukendt. (Magdalene Ahrentsdatter Falencamp døde i 1602.)


Billede

Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 1 Feb. 2010 med Legacy 7.0 fra Millennia