Aner til Niels E. Jensen.

Velkommen til min hjemmeside! Jeg har lagt mange timers arbejde i forskning og dokumentation af disse aner. Jeg håber, du vil få glæde af de informationer, du kan finde her.

Forord-
Tanken om at udarbejde slægtens historie havde længe været latent til stede, da jeg imellem jul og nytår 1971 tog den endelige beslutning om at gå i gang med de arkivale studier. Det har uden tvivl været de jævnlige studier af og samtaler om familiens fotos og de dertil knyttede spredte oplysninger om vore aner, der har fremkaldt et uimodståeligt ønske om at vide mere.
-Hvor kom de fra? -Hvem var deres aner, -hvordan var deres livsløb og levevilkår, -hvor langt mon vi kan finde tilbage i tiden? -for blot at nævne nogle af de spørgsmål, der dukkede op i den forbindelse.
Det var med store forventninger og en god portion spænding, jeg første gang aflagde besøg på Landsarkivet i København. -Ville det overhovedet lykkes at finde frem til noget, og kunne jeg overhovedet læse de gamle kirkebøger? -Det var svært nok i begyndelsen, men der var dog "bid" allerede første gang, og det gav jo energien til at fortsætte. Siden blev det gennem årene til mange arkivbesøg, -også på Rigsarkivet-, hvor der med vekslende held blev indsamlet større og mindre brikker til denne mosaik om en ganske almindelig slægt på godt og ondt.
-Mange er dens medlemmer -og fra vidt forskellige egne. Hovedparten af vore aner er koncentreret i det gamle Faxe-Stevns herred med udløbere til Everdrup-, Vester Egede- og Haslev-egnen. En enkelt linie kommer fra egnen omkring Roskilde.
Det er for det meste en slægt af bønder, husmænd, møllere etc. -og en enkelt sognedegn. Der er medlemmer, som var aktive omkring den religiøse vækkelse i forrige århundrede, medlemmer, der var med til at give deres sogn en friskole. -Men slægten indeholder også medlemmer, som i desperation over utålelige hoveriforhold ikke så anden udvej end at myrde deres herremand. Der er medlemmer med såvel adelige som borgerlige navne, dog uden at dette siger noget endegyldigt om en evt. fornem herkomst.-Med eller uden adelige aner, -slægtens medlemmer er vores aner på godt og ondt. Deres meriter kan fortrænges, hvis man ikke bryder sig om at vedgå dem, -men deres eksistens kan ikke benægtes. Deres liv var en forudsætning for, at vi er tilstede i dag. -Der er en lille bid af hver enkelt af dem i os.


-Alvorlig taler ved alfarvej
med grønsvær tækket de gamles grave.
Henfarne slægter -forglem dem ej!
i arv de gav dig en ædel gave.
Henfarne slægter i landets marv
sig ej fornægter. -Bevar din arv!
(Johs. V. Jensen)

Løve, marts 1993.
Niels E. Jensen.

Billede

Aner til Niels E. Jensen, født 28/6 1941 i Faxe


Indholdsfortegnelse

punkttegn  Efternavneliste
punkttegn  Navneindeks

Kontaktinformation

Send brev til:
Niels E. Jensen,
E-mail: nj@waoopost.dk


Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 31 Aug. 2013 med Legacy 7.0 fra Millennia