Anders Jørgensen
(-1653)
Knud Andersen
(1631-1692)
Bodil Knudsdatter
(1628-1674)
Inger Knudsdatter
(1658-1723)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
Niels Andersen

Inger Knudsdatter

  • Født: 1658, Vr. Egede
  • Ægteskab: Niels Andersen den 25 Jan. 1697 i Vester Egede
  • Død: 20 Jan. 1723, Boserup i en alder af 65 år
  • Begravet: 28 Jan. 1723, Vr. Egede 1

punkttegn   Dødsårsag: Frosset ihjel ved landsbyen Boserup, 3-4 km vest for Vr. Egede by.

Billede

punkttegn  Generelle notater:

BIOGRAFI:
Historien om hendes tragiske endeligt er iflg. Niels Steenfeldt denne:
Sognepræsten havde optaget hende i familieskat for et tjenestetyende hos hendes bror, Anders Knudsen. Hun var der i forældrenes fravær hos børnene og gjorde andet småt husligt arbejde, som hun i sin "høje alderdom" kunne komme af sted med for at få sit ophold af broderen.
Men en anden havde opskrevet hende som en formuende indsidder hvilket aldrig kunne bevises, at hun sad og fortjente noget for sig selv hos andre end hos hendes bror, som sagt er.
Nu gik det salig menneske til Næstved, beviste sin høje alderdom, og at hun ikke var, som hun falskelig af et slemt menneske var angiven, en formuende inderste, og hun fik sin frihed hos konsumptionsforpagteren.-Da hun i forvejen var noget voldsomt behandlet, og nu gik paa hjemvejen igen, kunne hun ikke nå til Boserup uden på et bøsseskud nær, og der døde hun i den hårde frost, thi det var en meget streng kulde den dag, som var den 20. Januar 1723.
Gud forbarme sig over dem, som var i så måde hendes mordere, men præstens forrædere! Thi de ville jo forråde præsten for at have skrevet urigtigt mandtal, og de var så skyldige i hendes død, som var ude at befries for voldsom execution."

Billede

punkttegn  Begivenheder i hendes liv:

• Nationalitet.


Billede

Inger blev gift med Niels Andersen den 25 Jan. 1697 i Vester Egede. (Niels Andersen døde i Troelstrup og blev begravet i Haslev.)


Billede

Kilder


1 Vr. Egede kirkebog 1723 (1). Om hendes død skrives i Vr. Egede sogns kirkebog i 1723 bl.a. dette (ifølge Niels Steenfeldt, Cand.phil. & kommunelærer): "Den 28. Januar begravedes Inger Knudsdatter med prædiken og klokkeklang, 65 Aar gammel. Denne salig kone døde på marken, da hun var på vejen hid til Vr. Egede fra Næstved."


Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 1 Feb. 2010 med Legacy 7.0 fra Millennia